Надрукувати
Перегляди: 2776

Жоден фахівець сьогодні не може обійтися без роботи з інформацією, адже інформація та все пов’язане з нею впевнено увійшло у наше життя. Тому, щоб правильно прийняти рішення, вирішити проблему, необхідно  вміти грамотно працювати, уміти шукати, отримувати знання, аналізувати, оцінювати достовірність й використовувати їх.

Жоден фахівець сьогодні не може обійтися без роботи з інформацією, адже інформація та все пов’язане з нею впевнено увійшло у наше життя. Тому, щоб правильно прийняти рішення, вирішити проблему, необхідно  вміти грамотно працювати, уміти шукати,  отримувати знання, аналізувати, оцінювати достовірність й використовувати їх.

Інформаційна грамотність вже давно є невід’ємною частиною освіти, адже без інформаційної грамотності не може бути повноцінної всебічної безперервної освіти. З метою засвоєння умінь ефективного пошуку інформації, її інтерпретації та використання у читальному залі №1 бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулись семінари на тему: «Інформаційна грамотність – запорука успіху» для студентів факультету української філології. Директор бібліотеки Тетяна Григоренко наголосила на важливості правильного підбору інформації для студентів в процесі підготовки індивідуальних завдань та різного роду досліджень. Продовжила розгляд теми  завідувач відділу інформаційних технологій Тетяна Найкус. В першу чергу,  керуючись електронним каталогом нашої книгозбірні, студенти розглянули його функціональні можливості для подальшого використання під час навчання в університеті.

powered by social2s