Надрукувати
Перегляди: 606

Першовересень  залишається в нашій пам’яті  протягом всього життя, адже з нього починається  дорога в життя кожної людини. Усім, хто в цей день прийшов до нашого вишу здобувати знання, бажаємо досягти своєї мети, знайти нових та надійних друзів.   

В цей день  ми з особливою теплотою згадуємо своїх викладачів, їх неоціненну роботу  розуму й серця.  Також  ми згадуємо великого педагога, мудрого сільського вчителя, новатора, оригінального теоретика, талановитого директора школи Василя Олександровича Сухомлинського.

Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, любов до батьків, до людей і до рідної землі. Василь Олександрович  писав, що у душі людей мають увійти найкращі народні традиції і стати святим законом, бо не можна уявити народ без імені, без пам’яті, без історії.

Педагог цілеспрямовано формував у кожного вихованця вміння бути маленьким філософом, осмислювати світ через красу природи. Він вважав, що перед кожною дитиною вчитель повинен відкрити ті сфери, де вона зможе досягти своєї вершини, сформувати свою людську гідність.

Василь Олександрович є автором 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей. Його твори видані 53 мовами світу. За свою титанічну працю був нагороджений двома орденами Леніна, був Заслуженим вчителем, Героєм Соціалістичної Праці, членом-кореспондентом Академії педагогічних наук, Лауреатом Державної премії в галузі науки.

Педагогічна спадщина В. О. Сухомлинського глибоко вивчається в Україні та в інших країнах світу. Кожне покоління по  новому сприймає великого вчителя, знаходить цінні дороговкази для навчання та виховання.

Працівники бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини пропонують Вашій увазі тематичну книжкову  виставку, присвячену Дню знань, «О. В. Сухомлинський – життя, віддане дітям», яка експонується у читальному залі №3 з 1 по 8 вересня.

32

powered by social2s