Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Напровесні, коли ще лежать сніги, але в чистому небі вже миготять вогники зірок, у березні 1930 року народилася Ліна Костенко – справжній майстер художнього слова. Вона самобутня, самостійна в усьому, вона завжди говорить своїм читачам правду про них самих і про життя як воно є, без прикрас та перебільшень. Творчість поетеси відкриває двері в дивовижно яскравий світ життєвих таємниць, в чарівний світ поетичного слова, в його глибокий захопливий зміст.

    Бібліотека Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини організувала поетичне побачення з творчістю Ліни Василівни Костенко,  з її ліричною поезією, інтимною лірикою, віршами про природу, громадянськими, патріотичними творами. Філософські роздуми авторки пронизані таким відчуттям вічності, що здається: краще написати не можна, краще висловитись просто несила. 

    На заході натхненно звучала поезія великої українки у виконанні студентів університету: Бучак Вікторії (1 курс, факультет української філології), Пєтух Вікторії (4 курс, природничо-географічний факультет), Пастушок Сніжани (1 курс, факультет початкової освіти), Півненко Владислави (1 курс, факультет української філології), Цілієвської Ангеліни (1курс, факультет української філології) та Кравченко Наталії (1 курс, природничо-географічний факультет). Чарівні ведучі Наталія Сидоренко та Баришніна Анастасія ознайомили присутніх із тернистим життєвим шляхом поетеси.

    На вірш Ліни Костенко прозвучала пісня «Вечірнє сонце» у виконанні студента історичного факультету Владислава Тарасюка.

    Присутні також мали можливість переглянути мультимедійну презентацію та тематичну книжкову виставку, підготовлену бібліотекарями читального залу №1.

    Дякувати долі, що ми є сучасниками Ліни Костенко, що ми можемо насолоджуватись її поезією, сповненою новими ідеями та цікавими життєвими реаліями.

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu