Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення. Однією з них є прийняття 24 серпня 1991 року Верховною Радою УРСР Акту проголошення Незалежності України.

    Ця знаменна дата навіки ввійшла золотою сторінкою в історію нашої держави, започаткувала нову епоху в житті народу, законодавчо закріпила його вікові змагання за свободу та незалежність, демократичні прагнення до національного відродження, економічного зростання, культурного і духовного піднесення.

    Читальний зал №3 запрошує всіх бажаючих на відкритий перегляд літератури «Незалежна Україна: шлях до мети», де читачі зможуть ознайомитися з історичною, науково-пізнавальною та довідковою літературою про нашу Батьківщину, її багатовікову історію, своєрідну культуру, походження українців, тернистий шлях державотворення, національну символіку, народні традиції, сьогодення.

    Святкуймо цей день і пам’ятаймо слова видатного українського політичного діяча, історика, публіциста В’ячеслава (Вацлава) Липинського (1882-1931), палкого патріота України:

    «Ніхто нам не збудує держави, коли ми її самі не збудуємо, і ніхто з нас не зробить нації, коли ми самі нацією не схочемо бути».

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu