Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    День Хрещення Київської Русі-України відзначається в Україні щорічно 28 липня у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира відповідно до Указу Президента України від 25 липня 2008 року №668/2008 «Про День хрещення Київської Русі-України».

    Однією з найважливіших реформ, які проводив Володимир була релігійна. Тому запровадження нової державної монотеїстичної релігії стало життєвою необхідністю. Вибір було зупинено на християнстві візантійського зразка. В 988 році відбулося масове хрещення мешканців Києва у Дніпрі, а згодом в інших містах держави.

    Прийняття християнства сприяло остаточному розкладу родового ладу й формуванню та зміцненню нових феодальних відносин у східних слов'ян. Нова релігія стала надійним ґрунтом для створення могутньої, централізованої самодержавної країни, сприяла зростанню міжнародного авторитету держави.

    Християнство стало потужним поштовхом для розвитку освіти й культури: почали відкриватися школи, будуватися храми, зокрема в Києві було зведено головний храм Київської Русі – Десятинну церкву Богородиці. Загалом, запровадження християнства Володимиром Великим справило величезний вплив на всю подальшу   історію східнослов’янських країн.

    Інформаційно-бібліографічний відділ запрошує до перегляду рекомендаційного списку на тему: «День хрещення Київської Русі-України»

    Переглянути

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu