Людям з порушеннями зору
    A+ A-

         16-18 вересня 2012 р. у Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського (ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського) відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар „Роль освітянських бібліотек у формуванні інформаційного простору України".

            Захід проводився відповідно до плану роботи НАПН України і ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського на 2012 р. у межах виконання НДР „Теоретичні та науково-практичні аспекти створення інтегрованого галузевого інформаційного ресурсу в Державній науково-педагогічній бібліотеці України імені В. О. Сухомлинського", що здійснює бібліотека впродовж 2011-2013 pp. (науковий керівник - Рогова П. І., канд. іст. наук, директор ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського).

        Мета семінару полягала у поглибленні організаційних, теоретичних і технологічних засад формування інтегрованого галузевого інформаційного ресурсу (ІГІР) в ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського з педагогіки та психології і їхнього впровадження в діяльність мережі освітянських бібліотек МОНмолодьспорту України та НАПН України, активізації координації та методичного забезпечення формування галузевого інформаційного ресурсу в ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського і мережі освітянських книгозбірень.

         Учасники конференції взяли активну участь в обговоренні доповідей. За результатами роботи семінару вироблено низку рекомендацій, які сприятимуть активному формуванню освітянськими бібліотеками інтегрованого галузевого інформаційного ресурсу. 

       Колективу наукової бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та директору Григоренко Тетяні Володимирівні вручено подяку за активну участь у корпоративній діяльності, що здійснює ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського з мережею освітянських бібліотек МОНмолодьспорту України та НАПН України щодо поповнення галузевого сегменту у загальнодержавній електронній реферативній базі даних "Україніка наукова".  

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu