Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Завідувач відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини Тетяна Найкус взяла участь в науково-практичному семінарі «Наукова комунікація як складова фахової діяльності» висвітлила питання сучасних цифрових ідентифікаторів для розвитку інформаційно-дослідницької компетентності наукових і науково-педагогічних працівників. Представила важливість ідентифікації  вчених. Також наголосила, що гостроти проблемі додає складність транслітерації імен окремих авторів. Для розв’язання цього питання кожному вченому в рамках найбільших наукометричних платформ присвоюють унікальний цифровий ідентифікатор. Найвідоміші: Scopus ID, Researcher ID, ORCID ID.   

    Було зазначено, що сучасний вчений має не тільки провести якісне наукове дослідження і опублікувати отримані наукові результати у рейтингових виданнях і бажано у відкритому доступі, також важливим є представлення експериментальних даних для реалізації принципів відкритої науки.

    Семінар організований кафедрою економіки та соціально-поведінкових наук Інституту економіки та бізнес-освіти.

    Висловлюємо щиру вдячність організаторам та учасникам за можливість поділитися важливою інформацією та здобути новий досвід.

    Сподіваємось на подальшу співпрацю!

    394

    392

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu