Людям з порушеннями зору
    A+ A-

       23 квітня в корпусі №2 Уманського  державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся захід, приурочений 28-ій річниці  трагедії  на Чорнобильській АЕС.

    chornobil2

       23 квітня в корпусі №2 Уманського  державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся захід, приурочений 28-ій річниці  трагедії  на Чорнобильській АЕС.

    chornobil1

      Студенти  фізико-математичного факультету  зустрілися з учасником ліквідації  наслідків аварії на ЧАЕС, учасником бойових дій, полковником у відставці Паливодою Миколою  Максимовичем. Затамувавши подих, студенти слухали розповідь ветерана про героїчні  вчинки наших співвітчизників.             

        …Вони прибували на місце події  відповідно до свого обов’язку й обставин. …Першим був Володимир Правик… Розповісти все про Чорнобиль неможливо. Але кожен рік цього квітневого дня  ми всі обов’язково згадуємо і схиляємо голови  перед пам’яттю тих, кому зобов’язані  життям, тих, кого вже немає з нами.

        Серед книг та фотодокументів, представлених на  книжковій виставці «Чорнобиль - рана незагойна», влаштованій для учасників  нашої зустрічі, є фоторепортаж Ігоря Костіна - єдиного у світі репортера, який у 1986 році  волею випадку став першою «людиною з камерою» в епіцентрі найстрашнішої техногенної катастрофи XXстоліття… Понад 250 документальних фотографій автора увійшло до офіційного Звіту МАГАТЕ. Ціною власного здоров’я він відтворив обличчя катастрофи…

    chornobil2

        Викладач  та заступник декана по виховній роботі О. В. Жмуд продовжила виступ ветерана своїми спогадами про Чорнобильську катастрофу, розповіла  студентам про її страшні наслідки.

       Сьогодення атомної енергетики  і про її стан в Україні та в світі  розповіла у своєму виступі  провідний бібліотекар Наукової бібліотеки Людмила Демченко.

    chornobil3

        Декан фізико-математичного факультету Авраменко Олег Борисович  та Жмуд Оксана Василівна  подякували  Миколі Максимовичу  Паливоді за спогади та враження, якими він поділився з присутніми та вручили йому квіти.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu