Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь та з метою збереження генетичної пам'яті нашого народу.

    lalkamain

    Багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його та передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь та з метою збереження генетичної пам'яті нашого народу.lalkamain

    Лялька, як оберіг родини й роду, як могутній магічний талісман та символ зв’язку між поколіннями, знана в багатьох традиційних культурах земної кулі. Тому до майстер-класу, який відбувся у читальному залі №1 по виготовленню ляльки-мотанки долучились також іноземні студенти із Туркменістану, які навчаються на природничо-географічному факультеті. Про історію народної іграшки їм розповіла магістрант технолого-педагогічного факультету Кудієнко Інна, цікавий вірш про ляльку прочитала учениця 3-го класу загальноосвітньої школи №9 Рудь Софія. А потім розпочалась магія створення оберегу. З великим інтересом присутні спостерігали за роботою майстрині, магістранта з технолого-педагогічного факультету Чорної Тетяни, за кожним рухом її рук, аби згодом власноруч з легкістю відтворити побачене. Для оптимізації проведення заходу були використані мультимедійні засоби, підготовлені роздаткові матеріали та продемонстрована тематична книжкова виставка.

    На завершення майстер-класу студенти, веселі та задоволені, залюбки  фотографувались, тримаючи в руках власні шедеври – оригінальні ляльки, які, маємо надію, стануть для них справжнім оберегом, талісманом, принесуть щастя і добро.

    lalka1

    lalka1

    lalka1

    lalka1

    lalka1

    lalka1

    lalka1

    lalka1

    lalka1

    lalka1

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu