Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Ми приходимо в цей світ, ми живемо у ньому і залишаємо слід, який, вплітаючись в тисячі інших слідів, надає відтінок, колорит величезному шляху, яким йде людство в своєму розвитку. Яким буде шлях кожної конкретної людини залежить не тільки від неї, а і в більшій мірі від тих, хто йде з нею поруч.

    artmainn

    Ми приходимо в цей світ, ми живемо у ньому і залишаємо слід, який, вплітаючись в тисячі інших слідів, надає відтінок, колорит величезному шляху, яким йде людство в своєму розвитку. Яким буде шлях кожної конкретної людини залежить не тільки від неї, а і в більшій мірі від тих, хто йде з нею поруч. artmainn

    Без цього ліричного вступу важко говорити про арт-терапію, як про метод, що дозволяє зробити життя людини яскравим та цікавим. Займаючись творчим самовираженням, ви неначе отримуєте закодоване послання від самих себе, від власної підсвідомості. Метод арт-терапії можна віднести до найбільш древніх та природних форм корекції емоційних станів, яким багато людей користуються самостійно для того, щоб зняти накопичену психічну напругу, заспокоїтися та зосередитися.

    Все більше й більше українських бібліотек працюють зараз у цьому напрямку.

    Бібліотека УДПУ імені Павла Тичини теж долучилася до участі у вебінарі «Арт-терапія у бібліотеці».

    Пропонуємо до вашої уваги висновки бібліотекарів щодо важливості та впливу арт-терапії.

    artnews

    Пінковська  Алла зазначає, що арт-терапія допомагає:

      •           пізнати себе;
      •           отримати впевненість у собі;
      •           вивчити свій життєвий досвід з незвичного ракурсу;
      •           вирішувати проблеми легко та вишукано;
      •           отримати душевну рівновагу та зцілення;
      •           розвивати творчі можливості. 

    Нактініс Ірина: «Дуже корисним і сучасним в наш час є арт-терапія – лікування засобами мистецтва. Методи арт-терапії: бібліотерапія, казкотерапія, малювання оригамі, колаж, ліплення – це потужний напрям в освітній та  соціальній роботі, а отже в роботі саме бібліотекаря.»

    Іра Рудь: «Арт-терапія є своєрідними ліками для душі, що допомагає створити комфортну атмосферу для читачів. Однією з популярних робіт з читачами стає бібліотерапія, яка має лікувальний вплив.»

    Коваленко Яна: «В наше напружене ХХІ століття просто необхідно розвантажувати нервову систему. Ще з давніх-давен бібліотеку вважали аптекою для душі. Тому бібліотекар, який порадив певну книгу в певний момент життя, тим самим підліковує душу людини, впливає на її світогляд, допомагає визначити пріоритети і поставити цілі. Особливо це актуально для нашої бібліотеки, оскільки ми працюємо з молоддю – майбутнім нашої держави.»

      • art-terapiya

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu