Людям з порушеннями зору
    A+ A-

          В 2013 році День довкілля українці святкують 20 квітня. Громадський обов’язок кожного – пам’ятати і всіляко сприяти оздоровленню природи, що нас оточує. Людина повинна розумно використовувати природні багатства, давати природі можливість відновлювати свої сили. Людська діяльність не має призводити до критичного порушення біологічного світу, бо зрештою в цьому середовищі доведеться жити. 

       Коли говорять про захист довкілля, мають на увазі збереження сприятливого середовища для існування живих істот у всій повноті біологічного різноманіття. Увагу всіх жителів Землі слід звернути на проблеми, які не тільки потребують серйозного підходу до їх вирішення, але й потребують, і терміново, участі всього людства в попередженні загрожуючої катастрофи.

        День довкілля в Україні майже співпадає з трагічною датою 26 квітня. Кожен мешканець пам’ятає, що саме в цей день сталася аварія на четвертому енергоблоці Чернобильскої АЕС. Безперечно, наслідки катастрофи – одна з найголовніших проблем довкілля, як в нашій країні, так і за її межами.

        В читальному залі №1 наукової бібліотеки відбувся усний журнал «Чисте довкілля – чисте сумління», де були розглянуті екологічні проблеми нашої планети, про які намагалися донести до слухачів ведучі та учасники заходу, серед яких: Паращук Настя, Діхтяр Сергій,Кирилко Жанна, Ключник Ольга, Рожі Томас, Волощук Настя. Вони звернули увагу на те, що шкідниками екології є, насамперед, саме ми, люди. Проведення заходу супроводжувалося показом слайд-шоу та демонстрацією книжкової виставки «Планета людей у небезпеці».

         Люленко Світлана Олександрівна, викладач кафедри біології та методики її навчання, за допомогою мультимедійної дошки презентувала заходи, які були проведені в рамках Всеукраїнської акції «День довкілля» у нашому університеті та місті: відбулося прибирання прибережної смуги річки Уманки від побутового сміття, укріплення берегової лінії посадкою дерев. Акція була проведена спільно із вчителями та учнями 7-9 класів Уманської ЗОШ №3.

         Бібліотекарі висловлюють вдячність Васильцовій Ірині Василівні, Люленко Світлані Олександрівні та студентам природничо-географічного факультету за співпрацю.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu