Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    У січні 65 років тому, в далекому 1954 році, було створено Черкаську область. Головним мотивом доцільності утворення Черкаської області було „розукрупнення Київської області, наближення керівництва і обслуговування віддалених районів”. Дійсно, Київська область на той час була найбільшою в Україні, займаючи 41 тис. кв. км. Протяжність її з півночі на південь складала 350 км. Віддаленість окремих південних районів Київської області (Христинівського, Уманського, Звенигородського, Шполянського, Смілянського та інших) від обласного центру значно ускладнювала керівництво сільським господарством і промисловістю цих районів.

    Тому було вирішено найбільш віддалені 20 південних районів Київської області виділити в окрему область – Черкаську, доповнивши її 6 районами Полтавської, 2 – Кіровоградської і 1 – Вінницької області.

    З нагоди річниці створення Черкаської області бібліотека УДПУ імені Павла Тичини підготувала відкритий перегляд літератури «Черкащина – наш рідний край», який експонується у відділі обслуговування читачів.

    Запрошуємо всіх до перегляду!

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu