Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    26 березня читальним залом № 3 спільно з факультетом інженерно-педагогічної освіти була проведена виставка-презентація під назвою: «Ляльки-мотанки: народні традиції і трішечки магії».

    26 березня читальним залом № 3 спільно з факультетом інженерно-педагогічної освіти була проведена виставка-презентація під назвою: «Ляльки-мотанки: народні традиції і трішечки магії».

    Лялька-мотанка ─ це не тільки символ нашої нації, що формувався віками, а й своєрідне уособлення невмирущої душі народу, яка увібрала в себе всю любов поколінь і була невід’ємним атрибутом стародавньої української родини. Вважається, що лялька-мотанка  – це оберіг, історичні корені якого сягають ще Трипільської культури.

    Бібліотекар читального залу №3 підготувала презентацію та виставку періодичних видань на цю тему. Цікавим супроводженням презентації була розповідь бібліотекаря про історію виникнення української ляльки-мотанки, її  види, способи застосування та декорування. Студенти дізнались про те, що лялька-мотанка виконується виключно шляхом намотування, не має обличчя і несе в собі тепло людських рук, любов і турботу, з якою створена.

    Студентка-майстриня 3 курсу факультету інженерно-педагогічної освіти Тетяна Поліщук показала присутнім як правильно виготовляти ляльку-травничку. Вона   наголосила на тому, що створюючи ляльку, потрібно мати лише позитивні, чисті думки, вкладати у виріб найщиріші почуття, тоді мотанка буде слугувати оберегом і приноситиме щастя у родину. Така лялька буде чудовим подарунком Вашим рідним та близьким або ж оригінальною прикрасою.

    Пізнавальним для студентів був також виступ кандидата педагогічних наук, доцента кафедри технологічної освіти Харитонової Валентини Василівни. Студенти дізнались багато корисного про традиції і символи українського народу, цілющі, духмяні трави, якими необхідно наповнити ляльку та кому дарувати оберіг, створений власними руками та оповитий щирою та світлою любов`ю.

    Студенти факультету інженерно-педагогічної освіти та факультету фізики, математики та інформатики, які були присутні на заході, мали гарний настрій, жваво обговорювали запропоновану тему, задавали та відповідали на запитання.

    По завершенню всі присутні зробили загальне фото з ляльками-мотанками, представленими на заході, а майстриня подарувала читальному залу №3 свою авторську ляльку-травницю. Нехай ця лялька-мотанка приверне до читального залу №3 тільки добро, щастя, здоров’я та хороших читачів.

    Ми переконані, що ляльку-мотанку може зробити кожен. Для цього необхідно лише трішечки часу та фантазії. Оскільки вона зроблена власними руками, вона тепліша та добріша, ніж куплена.

    Чекаємо Вас на наступних заходах у читальному залі №3!

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu