Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Мовленнєві порушення можуть бути обумовлені різними причинами. Допомогти в цьому розібратися може справжній професіонал своєї справи – дефектолог. Дефектолог або корекційний педагог — це фахівець зі спеціальною освітою, який володіє методиками розвивального та корекційного навчання. Він вивчає і фіксує динаміку розвитку дітей, виробляє оптимальну педагогічну стратегію, проектує шляхи навчання, виховання, реабілітації та соціальної адаптації кожної дитини, обирає ефективні форми, методи, засоби навчання.          

    Порушення мовлення бажано виправляти ще до вступу дитини в школу, інакше це заважатиме навчанню. Діти з недорозвиненим мовленням погано розуміють звернену до них мову, не можуть висловити власну думку чи переказати прочитане. Помилки у вимові переносяться на письмо. Завантаження дитини шкільними завданнями не залишає часу на спеціальну корекційну роботу над мовленням, та й ефективність корекційної роботи у віці до семи років значно вища.

    Батькам потрібно пам'ятати, що більшу частину часу дитина проводить не в дитячому садку, школі, а в родині. Тому лише спільними зусиллями батьків, педагогів, а якщо потрібно і лікарів, можна досягти добрих результатів у корекції.

    Інформаційно-бібліографічний відділ пропонує всім бажаючим переглянути рекомендаційний список літератури на тему: «Хто такий дефектолог?», аби краще пізнати всі тонкощі його роботи.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu