Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Свято українського добровольця є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячене, споконвіку супроводжує український народ – гуртуватися при спільній загрозі.

    Прийнято вважати, що жінка створена дарувати життя, а не відбирати його. Та російсько-українська війна змусила вдягти камуфляж та узятися за зброю сотні жінок і дівчат. З усіх куточків країни вони добровольцями поїхали на схід, щоб рятувати життя як парамедики, нарівні з чоловіками звільняли міста і села Донбасу, ставши розвідницями, артилеристами, снайперами, кулеметницями.

    Війна – це перемоги і поразки, криваві бої, це біль, страх, втрата рідних, коханих, друзів, побратимів… Забракне слів щоб описати подвиг тисяч жінок, які залишили затишні домівки, дітей, роботу, навчання і стали поруч з чоловіками на захист Батьківщини.

    Статус учасника бойових дій за участь в АТО/ООС мають 9916 жінок, 166 військовослужбовець відзначили державними нагородами України.

    У світовій історії це унікальний випадок, коли завдяки волонтерам, добровольцям, їхній мужності, патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

    З нагоди Дня українського добровольця у читальному залі №3 бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини експонується книжкова виставка «Жінки – добровольці».

    Запрошуємо всіх для ознайомлення.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu