Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    На продовження циклу заходів з нагоди 207-ої річниці від дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка бібліотека Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пропонує Вашій увазі книжкову виставку «Великий Кобзар – гордість України», яка експонується у читальному залі №3.

    Щоб усвідомити, ким є для українців Тарас Шевченко, достатньо лише пригадати, що вже в кінці XIX - в першій половині XX століть практично в кожній українській хаті був портрет Великого Кобзаря.

    Це свідчить про те, що Шевченко зробив велетенський вплив на уми і серця українців. Хоч він не був політиком, проте на його ідеях виховувались і виховуються громадські організації і народ в цілому. Він не був полководцем, але його слово мобілізувало і мобілізує мільйони українців до боротьби за власні права і свободи та людську гідність.Він не був дипломатом, але своєю відомою по всьому світі творчістю здобув для України та українців належне визнання та пошану.

    Поезія Тараса Шевченка є насправді світовим культурним явищем, що надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu