Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    На продовження циклу заходів з нагоди 120-річчя від дня народження одного із найвизначніших прозаїків “розстріляного відродження”, засновника українського урбаністичного роману - Валер’яна Підмогильного, інформаційно-бібліографічний відділ бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини підготував рекомендаційний     список літератури під назвою «120 років з дня народження Валер'яна Підмогильного».

    Валер'ян Підмогильний – виходець із маленького села на Дніпропетровщині, він мав хист і до гуманітарних, і до технічних наук, самостійно вивчив французьку мову, а потім й англійську.

    Його називають психологічним письменником, бо аналіз людської психіки був його головним художнім завданням. Водночас Підмогильний – суворий аналітик своєї доби, бачить свій час у сотнях промовистих деталей. За його творами легко уявити далекі двадцяті роки двадцятого століття, бо він вмів відтворити свій час з блискучою й неперевершеною правдивістю.

    Творчість письменника, блискучого майстра новели, талановитого перекладача цілої бібліотеки французької класичної літератури, літературознавці ставлять в ряд з найвидатнішими письменниками світу. Між тим, більшість наших співвітчизників ще тільки починають відкривати для себе його ім’я і творчість.

    Переглянути

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu