Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    17 вересня державна науково-технічна бібліотека України провела навчально-методичний семінар «Формування бібліотечно-інформаційних ресурсів: ефективне партнерство» (в межах “Календарного плану заходів з підвищення кваліфікації працівників НТБ на 2021 рік”). Модератором заходу виступила Абдуліна Ірина Вікторівна  ̶  завідуюча відділом обслуговування користувачів та міжбібліотечного абонементу ДНТБ України, головний редактор журналу "Інтелектуальна власність в Україні". Також з доповідями виступали директори українських видавництв.

    Видавництво “АДЕФ-Україна” на чолі з Істоміною Аллою Олегівною представило найновіші книги з різних галузей знань, які стали б окрасою будь якої бібліотеки. Серед них: унікальне видання “Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення”, якому присуджено Гран-прі на Національному конкурсі “Краща книга року”, трьохтомне видання творів Булгакова, присвячене 130-річчю від дня його народження, новинки дитячої та юнацької літератури.

    39

    Особливий інтерес і обговорення викликала доповідь Тендери Романа Володимировича (Видавництво “Профкнига”). Він запропонував власний принцип формування бібліотечного фонду та розповів про партнерство з іноземними видавництвами. За його словами: “Книга була і залишається тим скелетом, на якому тримається бібліотека”. Основною діяльністю видавництва “Профкнига” є моніторинг новинок професійної науково-технічної літератури та формування бібліотечних ресурсів, опираючись на запити клієнтів.

     Голова Благодійного фонду “Бібліотечна країна” – Степурін Ігор Миколайович розповів про Стратегію розвитку читання на 2021 – 2025 роки “Читання як життєва стратегія” та розроблені напрями роботи з вирішення бібліотечних проблем, модернізації та розвитку бібліотечної системи, налагодження ефективного партнерства.

    Працівники нашої книгозбірні із задоволенням послухали доповіді з різних аспектів формування бібліотечного фонду та розвитку бібліотеки і висловлюють щиру подяку ДНТБ України за можливість долучитися до даного заходу.

    40

     

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu