Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Працівники інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини стали учасниками серії занять та майстер-класів організованих Державною науково-технічною бібліотекою України на тему: “Використання постійних ідентифікаторів учених та установ, їх роль у науковій екосистемі. Інструменти ORCID для науковців, які відбулися за підтримки Міністерства освіти і науки України у співпраці з ORCID.

    Заходи проводилися: 29 вересня, 01 жовтня, 04 жовтня 2021 року.

    56

    Серія вебінарів  була присвячена питанням використання постійних ідентифікаторів ORCID для ідентифікації науковців та установ, поєднання та покращення відшукуваності  наукового доробку. Мова йшла про Національну електронну науково-інформаційну систему (URIS) (Ukrainian Research Information System), так як вона пов’язана із постійними ідентифікаторами.

    На заняттях були розглянуті теми:
    Тема 1: “Постійні ідентифікатори та переваги їх використання для дослідників, установ та дослідницької інфраструктури. Про проєкт створення Національної електронної науково-інформаційної системи URIS (Ukrainian Research Information System). Переваги використання ORCID для науковців та установ”.
    Тема 2: "Початок роботи з профілем науковця в ORCID (майстер-клас)”.
    Тема 3: “Інтеграція наукових робіт дослідника в ORCID (майстер-клас)”.

    Учасники мали можливість поставити питання спікерам та взяли участь в обговоренні. Висловлюємо щиру подяку ДНТБ України за можливість долучитися до даного заходу.

    57

     

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu