Людям з порушеннями зору
    A+ A-

         В читальному залі №2 експонується ілюстрована книжкова виставка « В народу немає скарбу більшого,як мова…», присвячена Дню європейських мов. Одним із перших свят третього тисячоліття стало вшанування мов , адже поряд із мовами, що рівноправно використовуються у європейських інститутах, існує ще 60 мов національних меншин.

          Зберегти їх для майбутнього – завдання сьогодення. Європейська Комісія та Рада Європи підписали Декларацію про багатомовність, яка розпочинається наступними словами: "Повага до культурного та мовного розмаїття та вивчення мов для всіх є основоположними принципами... Здатність розуміти і використовувати кілька мов допомагає громадянам реалізувати свій потенціал, як соціально, так і професійно."

        Головним завданням даної книжкової виставки є збереження та розвиток української мови, підвищення рівня міжкультурного і міжмовного взаєморозуміння, демонстрація багатства мовного та культурного розмаїття зарубіжних країн та заохочення до вивчення і освоєння різних мов, як у навчальному закладі, так і поза ним, протягом всього життя людини.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu