Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Сьогодні бібліотеки є одним з базових елементів культурної, наукової, освітньої та інформаційної інфраструктури суспільства. Духовні скарбниці нації і модерні інформаційні хаби, через документовану спадщину бібліотеки ув'язують наше минуле з нашим майбутнім.

    Важливу роль у розвитку бібліотечної справи в Україні відіграє професійна громадська організація ВГО Українська бібліотечна асоціація (далі – УБА), яка суттєво впливає на розвиток бібліотечної професії та управління галуззю, сприяє модернізації бібліотечної справи. УБА є тим компонентом громадянського суспільства, який посилює персональну мотивацію до активної дії і впроваджує демократичні практики в професійне бібліотечне середовище.

    Цьогоріч Українській бібліотечній асоціації виповнюється 27 років: 1 лютого 1995 р. відбулося створення цього потужного осередку небайдужих до своєї справи бібліотечних фахівців, готових вкладати знання, душу, сили і творчу енергію в розвиток бібліотечної справи в Україні, а 1 серпня 1995 р. Українська бібліотечна асоціації була зареєстрована в Міністерстві юстиції України (свідоцтво № 675) [1].

    Бібліотека УДПУ імені Павла Тичини являється офіційним партнером Української бібліотечної  асоціації, тому працівники відділу обслуговування читачів з радістю  долучились  до прямої трансляції святкування Дня народження спільноти Української бібліотечної асоціації!
    Чому ми разом? Яка вона ‒ професійна діяльність на громадських засадах? Як створювати цінність для людей і для країни? Яку цінність кожен із нас отримує від приналежності та активного життя з Українською бібліотечною асоціацією? Про це, та багато іншого говорили з активом УБА. На завершення пані Оксана Бруй побажала Асоціації та усім колегам фокусуватися на цілях, не зважати на перепони, пам’ятати, що «ніхто, крім нас», бути відповідальними, гуртуватися і йти до мети!

    34

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu