Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Продовжуємо презентувати нашим читачам раритетні видання, які нині зберігаються у колекції «Рідкісних та цінних видань» нашої бібліотеки.

    З метою збереження культурної спадщини, бібліотекарі нашої книгозбірні невпинно працюють над створенням електронних копій рідкісних та цінних видань з фондів нашої бібліотеки. В цей не простий для держави час, це дозволяє активно використовувати документи у науково-дослідній діяльності нашій науковій спільноті. 

    ***

    Крижанівський, С. Є.

    Диференціальні рівняння [Текст] : Всесоюзним Комітетом в справах вищої школи при РНК СРСР доп. як посібник для студ. ун-тів і педінститутів / С. Є. Крижанівський. – Харків : ДНТВУ, 1938. – 398 с. : табл., схеми ; 60х92. - Код групи: УВ. – Режим доступу: http://udpu.org.ua/library_files/rarytety/824.pdf. – Бібліогр.: в тексті. – Книга у видавничій колінкоровій обкладинці. Збереження хороше. Дещо деформовані кутики палітурки.

    Сфери застосування диференціальних рівнянь були в загальному описані в багатьох підручниках по математиці. В даному підручнику мова піде про один з найпростіших типів, в плані обчислень, серед можливих рівнянь, що нас чекають.     Автор починає з базових понять теорії, які  повинні знати студенти і тому  будуть використані в термінології. Для одних це не потрібно, бо вони шукають готові відповіді з диференціальних рівнянь і думають, що в такий спосіб вирішать всі проблеми. Але це помилка, тому що не знання простих понять з теорії, це те саме що намагатися говорити, попередньо не вивчивши звуки та алфавіт.

    ***

    Лебедев, В. И.

    Очерки по истории точных наук [Текст]. Вып. 3 : Как постепенно обобщалось понятие о числе / В. И. Лебедев. – Петроград : [Госиздат ?], 1919. – 70, [1] с. : ил. ; [22х14 см]. Код групи: РВ. – Режим доступа: http://udpu.org.ua/library_files/rarytety/1732.pdf. – Библиогр.: в подстрочных примеч. – Книга в хорошем состоянии: сохранился издательский переплет. Временные пятна. Незначительные владельческие пометки.

    Книга присвячена історії числа. Розкрити еволюцію поняття числа, хоча б довівши історію до винайдення уявних чисел, представляє великий інтерес не тільки для історика, але і для педагога. Історія в цьому відношенні може дати нам гарний урок, як слід поступово узагальнювати поняття про число, якщо ми хочемо зробити це узагальнення згідно з природою людського мислення. Книга призначається для учнів старших класів та студентів ЗВО.

    ***

    Маловичко, В. К.

    Теорія і практика геометричних побудов [Текст] : затв. НКО УРСР як посібник для студ. фіз.-мат. факультетів педінститутів та викладачів математики середньої школи / В. К. Маловичко. – Київ : Радянська школа, 1941. – 189, [1] с. : рис. ; [22х14 см]. - Код групи: УВ. – Режим доступу: http://udpu.org.ua/library_files/rarytety/18471.pdf. – Покажчик: с. 187–190. – Збереження книги середнє: обкладинка та корінець книги пошкоджені. Заломи та потертості палітурки. Книжковий блок підрізаний під палітурку.

    Книга складена відповідно до програми "Геометричних побудов" для фізико-математичних факультетів державних пед. університетів.

    Завдання книги - відповісти на питання теоретичного обгрунтування геометричних побудов і практичного здійснення цих побудов з допомогою різних рисувальних інструментів. В кожному розділі, де йде мова про той чи інший метод розв'язування геометричних задач на побудову. Після теоретичної частини подано розв'зання типових, для даного методу, задач і  подано ряд задач для самостійних вправ.

    57

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu