Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    23-24 серпня працівники інформаційно-бібліографічного відділу взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Українська історична та культурна спадщина під час військової агресії РФ: досвід, виклики, загрози». Організаторами виступили: Міністерство культури та інформаційної політики України, Одеська національна наукова бібліотека, ВГО «Українська бібліотечна асоціація» та ін. Захід проходив у змішаному форматі (онлайн/офлайн).

    Метою конференції було об’єднання зусиль науковців, провідних фахівців бібліотек, архівів, музеїв України та зарубіжжя, викладачів, аспірантів, студентів, освітян, представників громадських організацій, органів державної влади і самоврядування та культурологів у розв’язанні актуальних питань щодо вивчення, збереження і популяризації історичної та культурної спадщини України в сучасних умовах, задля утвердження у населення України національної ідентичності та формування спільних цінностей громадянського суспільства. 

    Надзвичайно інформативним та актуальним для бібліотекарів був виступ президентки ВГО «Українська бібліотечна асоціація» Бруй Оксани Миколаївни, яка розповіла про те, як можна втілити проєкт Національної електронної бібліотеки в Україні, як одну з головних складових сучасних бібліотечних систем. Вона відзначила, що створення НЕБ не лише допоможе систематизувати велику кількість інформації, яка зберігається у фондах, але й зберегти це національне культурне надбання для наступних поколінь та забезпечити зручний доступ до нього.

    Висловлюємо слова вдячності організаторам конференції за можливість долучитися до обговорення важливих та актуальних питань для сучасної бібліотеки.

    96

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu