Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Боротьба українського народу за державну незалежність у 1917–1921 рр. – це не лише один із важливих історичних етарів, а й уроки для сучасної України. Мрія українців про єдність та об’єднання всіх українських земель існувала протягом багатьох століть. Але саме в роки визвольних змагань з надзвичайною силою розкрилися творчі сили, свободолюбство і національний дух українського народу. Внаслідок визвольних змагань утворилися дві демократичні держави – Українська Народна Республіка (УНР) і Західно-Українська Народна Республіка (ЗУНР). Державність України стала історичним фактом.

    На жаль, українці втратили свою державу, в першу чергу, через вкрай несприятливу зовнішньополітичну ситуацію. Проте, Акт Злуки УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року заклав підвалини для подальшого відновлення, розбудови та становлення вільної та незалежної України.

    Тож, інформаційно-бібліографічний відділ пропонує до Вашої уваги рекомендаційний список літератури: «УНР та ЗУНР: становлення, діяльність та проблеми взаємовідносин».

    168

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu