Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Імідж кожної бібліотеки створюється її кадрами, головними якостями яких повинні бути не тільки професіоналізм та інтелект, креативність працездатність, але й гнучкість, мобільність, розуміння, що саме у власній роботі потребує трансформації, а що має залишатися незмінним.

    У наш час професійні навички та вміння швидко застарівають, а профільна освіта не гарантує, що працівнику бібліотеки завжди вистачить знань, щоб повною мірою задовольняти потреби сучасних користувачів. Із цього випливає необхідність постійно навчатися. Самоосвіта, навчання та перенавчання є нині світовим трендом.

    Цього разу працівники відділу комплектування та наукової обробки документів разом з колегами із інформаційно-бібліографічного відділу Уманського державного педагогічного університету із задоволенням відгукнулися на пропозицію відділу класифікаційних систем Книжкової палати України на участь у науково-практичному семінарі  "Методика індексування видань за національним еталоном Універсальної десяткової класифікації" (у межах заходів із підвищення кваліфікації систематизаторів), який відбувся  19  грудня 2023 р. онлайн  на платформі Google  Meet.

    288.png

    Основними питаннями, що розглядалися були: Методичні рішення для актуальних і часто вживаних понять/тем, для яких немає прямих індексів у таблицях УДК. Доповідачем стала Солодовнік В. С.

    Краєзнавчий каталог: методичні рекомендації щодо організації побудови та структури заУДК. Доповідала Муравйова В.

    289.png

    Бібліотекарі скориставшись можливістю з цікавістю і задоволенням доєдналися до науково практичного семінару. Завдяки органічному поєднанню теорії і практики, чіткості і зрозумілості викладення інформації та інновацій запроваджених відділом класифікаційних систем Книжкової палати наші бібліотекарі зуміли поліпшити слабкі сторони володіння певними знаннями і навичками при складанні індексів УДК на актуальні в теперішній час теми: війна, геноцид, благодійність, меценацтво, волонтерство, психологія стресу, декомунізація, євроінтеграція, внутрішньо переміщені особи, критична інфраструктура, пандемія та ін. Удосконалили уміння з методики і практики комбінування складних індексів на тему Краєзнавства, аспекти відокремлення, утворення багатозначних понять, поєднання з основних і допоміжних таблиць (класів). Зуміли опанувати нові знання завдяки яким підвищать фаховий рівень і зуміють використати набутий досвід і знання в подальшій роботі.

    Щиро дякуємо Державній науковій установі Книжкова палата України імені Івана Федорова за надану можливість підвищення кваліфікаційного рівня. Сподіваємось на подальшу співпрацю.

    290

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu