Людям з порушеннями зору
    A+ A-

          Черкащина – серце України. Це багаті природні ресурси, значний історико-культурний потенціал, багатство архітектурних та археологічних пам’яток. На Черкащині багато історичних та культурних об’єктів, які відображають різні етапи розвитку історії і культури краю, життя і діяльність відомих людей.

           Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» створено постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 1992 р. як Державний історико-культурний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка» на базі нерухомих пам'яток культурної спадщини.

        До 60-річчя Черкащини та 200-ліття Тараса Григоровича Шевченка у 401 аудиторії відбулася конференція «Черкащина – земля Тараса: відвитоків до сьогодення», організована факультетом соціальної та психологічної освіти.

          Бібліотекарі читального залу №2 підготували дві тематичні виставки на тему: « Черкащино! Вкраїни рідної окраса, Земля безсмертного Тараса!»

        В представлених книжкових виставках продемонстровані як зібрання творів різних років, починаючи з кінця 20-х років ХХ століття, так і окремо видані твори: прозові, поетичні, драматичні та їх переклади англійською, російською мовами.

           У даних книгах розповідається про вплив творчості митця на формування ідеї української державності, розкрито силу і велич Тарасового слова. Вперше в контексті загальноукраїнських подій детально досліджена історія Шевченкового краю.

          Висвітлена історія краю від найдавніших часів до утворення Черкаської області. Вміщені матеріали та ілюстрації з історії Черкащини: статті та краєзнавчі розвідки про відомих людей, історія міст і сіл, хроніка краєзнавчих заходів.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu