Людям з порушеннями зору
    A+ A-

          Хтось творить красу словом, хтось ̶ звуком, а хтось – кольорами… Люди показують неповторність краси, зображуючи її в картині. Радість, яку приносять нам їх шедеври ̶̶ це радість участі разом з художником в процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом. Надзвичайний світ власних образів, світ краси створює Олена Василівна Поліщук. Як бджола, добуваючи з квітів нектар, перетворює його на мед, так Олена Василівна з квітів життя створює квіти мистецтва, які пахнуть луками і лісами, це квіти людської радості. 

        Зустріч студентів 1 курсу природничо-географічного факультету з Оленою Поліщук, організована Науковою бібліотекою, відбулась 7 листопада з нагоди Дня художника, який нещодавно святкували всі шанувальники мистецтва.

        Поліщук Олена Василівна – викладач нашого університету, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості України.

          Майстриня повідала слухачам про своє захоплення українським народним декоративним розписом, розповіла і продемонструвала за допомогою мультимедіа, що значна кількість її розписів виконана за мотивами українських народних пісень, билин, дитячих казок, творів Тараса Шевченка, Василя Симоненка та інших видатних особистостей. Багато уваги художниця приділяє творам, у яких простежуються мотиви легенд періоду язичництва і Трипільської доби. У розписах майстрині зафіксовано правічні коди національного мистецького формотворення.

         Сподіваємось, що вечір-зустріч з талановитою художницею залишив незабутні враження в душах всіх присутніх.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu