Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    3 грудня в читальному залі №3 відбувся круглий стілприсвячений 290-й річниці від дня народження відомого українського мандрівного філософа Григорія Сковороди.

     

    3 грудня в читальному залі №3 відбувся круглий стілприсвячений 290-й річниці від дня народження відомого українського мандрівного філософа Григорія Сковороди.

    Феномен Григорія Сковороди як педагога розкрито в контексті сучасних соціокультурних та освітніх процесів. Педагогічна діяльність Г. Сковороди була тим джерелом, яке живило українську педагогічну думку протягом століть. Про це вів мову студент Завальний Артем (ТПФ, 36гр.) В своїх педагогічних поглядах Г. Сковорода дає нам ідею «філософії серця», так званого кордоцентризму. Його основна ідея – дійти до душі кожного учня,знайти його «сродну працю», тобто те, що взято від роду й від природи.

    Сковорода вважає, що вчитель – основна продуктивна сила суспільства, якщо він талановитий, то він надає можливість своєму учневі все життя бути щасливим від своєї праці, продукуючи в суспільстві стан гармонії. В своїх педагогічних поглядах він дотримується золотого правила Біблії: стався до людини, як би ти хотів, щоб вона ставилась до тебе, будь шанований і шануй інших. Про це вів мову студент Коропенко Ігор (ТПФ, 16 гр). Запрошені були ознайомлені з творчим життєвим шляхом мандрівного українського філософа, його поетичними творами, збіркою Харківських байок та крилатими висловами. Також були виготовлені плакати, що розкривають всебічно запропоновану тему.

     

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu