Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Основні завдання бібліотеки в сучасному світі – забезпечення вільного і необмеженого доступу до інформації, а також збереження її джерел. З цією метою відбулась чергова зустріч бібліотекарів з завідувачами кафедр університету в рамках діяльності Центру професійного розвитку викладачів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

    331

    Валентина Устименко, завідувач відділу комплектування та наукової обробки документів, чітко, доступно розповіла про використання новітніх інформаційних технологій у роботі відділу та нерозривно пов’язаних з ними нових форм бібліотечного й  інформаційного забезпечення користувачів. Акцентувала на нововведенні щодо оформлення запитів для індексування різних видів документів згідно таблиць УДК. Звернувшись до сайту, використовуючи слайди  презентації, поетапно розповіла про заповнення Google форми.  Особливу увагу приділила онлайн-послузі - Оформлення титульних аркушів за ДСТУ. Повідомила  про закупівлю підручників та навчальних посібників з різних галузей знань за рахунок державних коштів, консультувала, як за допомогою сайту можна ознайомитися з новими надходженнями літератури і знайти потрібний документ  в електронному каталозі.

    334

    Завідувач відділу обслуговування читачів, Кравчук Зоя проінформувала учасників про основні напрями спільної діяльності бібліотеки та кафедр університету, а саме: забезпечення студентів та викладачів необхідною інформаційною базою; поповнення фонду новими надходженнями; ознайомлення з інформацією стосовно правил закупівлі навчальних підручників та посібників; аналіз помилок при складанні службових записок на придбання літератури; спільна робота над довідкою у підготовці до акредитації; співпраця з «Міжбібліотечним абонементом».

    333

    Завідувач інформаційно-бібліографічного відділу, Коваленко Яна розповіла присутнім про інформаційні продукти бібліотеки такі, як рекомендаційні списки літератури, бібліографічні огляди, нові надходження періодичних видань та переваги їх використання. Повідомила про функціонування мережі абонентів вибіркового розповсюдження інформації (ВРІ), висвітлила аспекти співпраці з факультетами та інститутом в рамках популяризації академічної доброчесності.

     335

    Тетяна Найкус,  завідувач відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення, зважаючи на ситуацію в контексті сучасних потреб освіти і науки, розповіла про важливі напрацювання в рамках співпраці та наголосила на тому, що з метою поліпшення рівня інформаційного забезпечення та підтримки наукової спільноти університету, працівники бібліотеки  проводять індивідуальні консультації як онлайн, так і офлайн щодо роботи з наукометричними базами.

    Важливим досягненням тісної співпраці з факультетом соціальної та психологічної освіти у поточному році стало отримання гранту на 50 тисяч гривень для облаштування інклюзивного місця у читальному залі №2 університетської бібліотеки.

    Висловлюємо слова подяки координатору онлайн-семінару Олені Кірдан та директору бібліотеки Тетяні Григоренко, а також завідувачам кафедр і усім науково-педагогічним працівникам за  плідну кооперацію зусиль.

    336

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu