Людям з порушеннями зору
    A+ A-

        Починаючи з 1967 року, за рішенням Міжнародної ради дитячої книги, в день народження видатного датського письменника - казкаря Ганса Крістіана Андерсена, в квітні світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Святкування Міжнародного дня дитячої книги є наглядним показником того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини...

     

          Починаючи з 1967 року, за рішенням Міжнародної ради дитячої книги, в день народження видатного датського письменника - казкаря Ганса Крістіана Андерсена, в квітні світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Святкування Міжнародного дня дитячої книги є наглядним показником того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини.

            Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці. Для цього потрібно просто взяти в руки книгу і опинитись у цьому світі...

        Марина Павленко - українська поетеса, письменниця, художниця, науковець, педагог говорить: «Писати почала, відколи себе пам’ятаю. Мабуть, разом із малюванням, яке теж дуже любила. Чим є для мене дитяча література? Не відокремлюю дитячої літератури від «дорослої». Дитиною зображала з ляльками дорослу маму, зараз – по-дитячому прагну якогось вигаданого загадкового і захищеного світу, а де та лінія, котра визначає межу між дитинством і дорослим життям в кожній людині?..»

             Здається, що писати твори для дітей так само просто , як і бути маленькою дитиною: не треба ні про що турбуватися,а лише гратися із сюжетами, персонажами, мовою, але насправді така поведінка вимагає від дорослого письменника максимум зусиль і терпіння, адже в головах маленьких вигадників безліч цікавих фантазій, тому захопити їх сюжетами книг не так і легко, а намалювати до нього картинку, малюнок - тим більше.

         Науковою бібліотекою був оголошений конкурс на тему: «Домовички з палітрою» на кращий малюнок до творів Марини Павленко. Конкурс тривав з 10 квітня по 26 квітня і проходив у школі №1 імені О.С.Пушкіна м.Умань. Він був організований для учнів початкових та середніх класів.

     При оцінюванні робіт враховувалися наступні критерії:

    - оригінальність ідеї малюнку;

    - малюнок, намальований власноруч ( без «змальовування»);

    - вміння викладання теми, художнє виконання.

          Наукова бібліотека вручила солоденькі презенти усім учасникам, які взяли активну участь у конкурсі «Домовички з палітрою» та проявили безперечно вміння малювати, серед яких: Мороз А., Калінчук В., Мурзак Т., Дмитрієва Е., Мороз А., Іванов Д., Ядак К. Три призових місця вибороли: Сирота Л., Міщенко І. та Костюк А., які в подарунок отримали дитячі книги Марини Павленко.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu