Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Шановні науковці, викладачі, студенти! Інформаційно-бібліографічний відділ пропонує до Вашої уваги перелік спеціалізованих пошукових систем наукової інформації, завдяки  яким Ви зможете знайти потрібний Вам матеріал.

    CiteSeerХ розпочала роботу у 1998 році і мала багато нових можливостей: автономна індексація цитування дозволила автоматично створювати індекс цитування, який можна використовувати для пошуку та оцінки літератури.

     

    Google Scholar - спеціалізована система пошуку наукових документів. Проводить пошук серед різних наукових дисциплін та джерел, включаючи рецензовані статті, дисертації, книги, анотації, статті академічних видань, професійних асоціацій, сховища препринтів, сайтів вищих навчальних закладів та освітніх організацій. 

     

    Microsoft Academic Search - це розробка Microsoft Research Asia, що фокусується не лише на профілях авторів, а й організацій та журналів. Окрім оригінальних візуалізацій та інструментів бенчмаркінгу, цей двигун є одним з найбільш інноваційних рішень у сфері наукової інформації, наявної в Інтернеті. Він повністю черпає свої дані з бази даних CrossRef і використовує автоматичний індекс цитування, класифікований за алгоритмом PopRank.

     

    BASE (Bielefeld Academic Search Engine) - пошукова система, що розпочала роботу у 2004 році (Німеччина). Спеціалізується на відкритих джерелах і побудована на відкритих протоколах (OAI-PMH), що дозволяють збирати документи в основному з інституційних сховищ та цифрових бібліотек. Користувачі можуть шукати бібліографічні метадані, включаючи анотації, якщо вони доступні. 

    WorldWideScience– це глобальна наукова пошукова система, яка здійснює пошук інформації по національних та міжнародних наукових базах даних та порталах.

    ab436

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu