Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    Наша книгозбірня одна з небагатьох в країні яка може пишатися тим, що має у своїх фондах  рідкісні та цінні видання. Нині фонд  рідкісних видань нараховує 1711 примірників (видання XIX – першої половини XX століть). Є і ті книги, якими користувались читачі ще в перші роки існування бібліотеки. Серед них – праці з педагогіки, нариси з історії і культури, образотворчого і музичного мистецтва, численні книги з природничих наук та  пам’ятки зарубіжної й  української літератури.  

    162

    Детальне вивчення змісту фонду розпочалося лише у 2007 році, із впровадженням у роботу бібліотеки автоматизованої бібліотечної інформаційної системи (УФД/Бібліотека). З 2007 р. створюється Бібліотека повнотекстових електронних копій раритетних видань, яка налічує понад 300 оцифрованих рідкісних книг. Сьогодні оцифрування  триває, його темпи лише зростають. Отож всіх своїх читачів запрошуємо до онлайн-читання раритетних видань із фондів бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Зайдіть за посиланням https://library.udpu.edu.ua/resursy/rarytetni-vydannia і ви опинитися у царині неповторних, унікальних книг.

    163

    Робота з книжковими пам’ятками дуже цікава та захоплююча. Водночас вона потребує знань не тільки з бібліотекознавства та бібліографії, а й із книгознавства, мистецтвознавства та поліграфії. Бібліотекарями відділу комплектування та наукової обробки документів було організовано цикл бібліографічних розвідок, досліджень окремих рідкісних видань  «Із золотого фонду бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини». Всі випуски цінних публікацій ви зможете знайти на нашому сайті:  https://library.udpu.edu.ua/vydannia/2014-02-10-07-47-44/bibliohrafichni-doslidzhennia.

    Варто пам’ятати, що кожна книжка – це джерело для нових досліджень, і наше завдання – їх зберегти для наступних поколінь.

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu