Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    (з нагоди річниці від дня народження)

    Казимир  Северинович Малевич (23.02.1879-15.05.1935) народився у місті Києві в українсько-польській сім'ї. Відомий художник і теоретик живопису, по праву і за походженням — художник української землі, приналежністю до якої він пишався, і саме від неї взяв увесь свій талант і самобутність. Його картина "Чорний квадрат на білому тлі" перетворилася на ікону абстрактного мистецтва, започаткувавши новий модерністський напрям у мистецтві — супрематизм.   Мистецтвознавці зазначають, що у світі є лише два полотна які відомі усім - "Джоконда" Леонардо да Вінчі та "Чорний квадрат" Казимира Малевича.

    Інтуїтивні мистецькі пошуки художника знайшли своє практичне втілення у нинішній час: у візуалізації зображень, у комп’ютерному та художньому дизайні, у створенні 3D формату, конструктивізмі в архітектурі, фотографії, мультиплікації.   

    З нагоди річниці від дня народження визначного художника відділ комплектування та наукової обробки документів бібліотеки УДПУ імені Павла Тичини презентує відеоролик: «Казимир Малевич – художник зі світовим ім’ям».

    190

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu