Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    14 вересня працівники факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини організували онлайн-зустріч зі здобувачами вищої освіти на тему «Роль бібліотеки в освітній та науковій діяльності». Працівники відділу обслуговування читачів охоче прийняли участь в цій зустрічі. Завідувач відділу обслуговування читачів, Кравчук Зоя, ознайомила зі структурою бібліотеки та висвітлила основні форми роботи абонементу, а саме: залучення до бібліотеки нових читачів, вивчення їхніх інтересів, задоволення учбових та професійних запитів; виховання шанобливого ставлення до книги, як до джерела знань; проведення масових заходів; забезпечення вільного доступу до віртуальних інформаційних ресурсів через мережу Інтернет; впровадження нових форм  і методів  в роботі з користувачами, які б сприяли розвитку їх творчих здібностей та інтересів.

    170

    171

    Влучно продовжила розповідь головний бібліотекар відділу комплектування та наукової обробки документів, Прокопенко Світлана. Вона розповіла про важливість роботи відділу, адже він є одним з основних структурних підрозділів бібліотеки. Звідси починається шлях книги до читачів. У процесі розповіді було висвітлено не лише діяльність роботи комплектування, а й наголошено про надання послуг для науковців, викладачів та студентів університету зі складання бібліографічних описів, References, надання індексів УДК, авторських знаків, оформлення титульних аркушів та їх зворотів. Ми завжди радо чекаємо на ваші замовлення за електронною адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

    З роботою інформаційно-бібліографічного відділу познайомила присутніх його завідувачка – Коваленко Яна. Вона розповіла про довідково-бібліографічний апарат на який опираються у своїй роботі працівники, познайомила з видами бібліотечних каталогів, розповіла на які рубрики поділяється фонд відділу. Крім того, показала на сайті цікаві та корисні рубрики для студентів, а також принцип роботи послуги «Віртуальна бібліографічна довідка». Також, зосередила увагу здобувачів на важливості дотримання принципів академічної доброчесності, адже бібліотека на постійній основі проводить заняття зі складання списку літератури та цитуванню за ДСТУ 8302:2015 і міжнародним стилем АРА, а ще правилами пошуку джерел в електронному каталозі. Яна Вікторівна закликала студентів брати участь у різноманітних конкурсах, заходах та турнірах, співорганізатором яких, в рамках інформаційної співпраці, виступає відділ.

    172

    Про роботу сайту та соціальних сторінок бібліотеки розповіла завідувач відділу інформаційних технологій та комп'ютерного забезпечення. Наголосила, що зважаючи на ситуацію в контексті сучасних потреб освіти і науки, сайт бібліотеки сприяє просуванню бібліотечних продуктів і послуг та поєднує в собі інформаційні, пошукові, освітні, рекламні та навігаційні функції.

    Дякуємо декану факультету соціальної та психологічної освіти Кравченко Оксані за організацію та проведення заходу.

    173

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu