Людям з порушеннями зору
    A+ A-

    (до Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира)

    В українській історії князя Володимира вважають одним із засновників і покровителів української державності, а день хрещення Русі символізує спадкоємність тисячолітньої історії нашої держави, соборність усіх українців і всіх українських земель навколо духовної столиці – Києва. Князь Володимир Святославович увійшов у історію нашого народу як князь-Святитель, який охрестив Україну-Русь і ввів її в християнську цивілізацію. За його труди на благо рідної землі народ ще за життя назвав його Великим князем, а після смерті ввів його до лику святих.

    День Хрещення Київської Русі-України – державна пам'ятна дата в Україні на честь Хрещення Русі, що відзначалася щорічно 28 липня у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. Офіційним державним святом День Хрещення Київської Русі став згідно з указом Президента України Віктора Ющенка у 2008 році. У 2024 році дата свята змінилася через перехід Православної церкви України на новий календар. Відтепер День хрещення Київської Русі-України  відзначається 15 липня.

    Відділ комплектування та наукової обробки документів бібліотеки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, запрошує долучитися до перегляду презентації «Володимир заповів нам віру» (до Дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира).

    461

    УДПУ Бібліотека © 2024

    Контакти
    Вулиця Садова, 2
    Телефон – 8(04744) 4-07-83
    E-mail – library@udpu.edu.ua

    Main Menu